Blue Room

Blue Room 
De zoektocht naar unieke belevenissen brengt ons naar Playa Santa Cruz waar links aan de waterkant het huisje staat van Juni Obersi, beter gekend als Captain Goodlife. Deze prettig gestoorde Curaçaoënaar neemt ons met zijn watertaxi mee langs de kust, waar het blauwe water tegen de koraalrotsen klotst. Op verscheidene plaatsen zijn door erosie grotten in de rotswanden uitgesleten en Juni manoeuvreert zijn motorboot tot achter in zo'n grot. Zelden zo'n blauwe zee gezien.

De Blauwe Kamer ligt nog iets verderop, helemaal verscholen net op de watergrens, en is alleen zwemmend bereikbaar. In deze bijzondere grot krijgen de wanden een prachtige blauwe schijn door de weerspiegeling van het water. Wanneer we even later op topsnelheid terug naar het strand gebracht worden, schieten de vliegende vissen rondom de boot uit het water. Prachtig.

TIP: Voor 15 euro neemt Captain Goodlife je mee op snorkeltocht naar de Blauwe Kamer, om je vervolgens te droppen op een verlaten strandje. Na een klein uurtje pikt hij je weer op.